Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εύβοια: Η ζωγραφιά και τα λόγια του μικρού μαθητή που συγκίνησαν γνωστό επιχειρηματία - Φωτό!

Εύβοια: Η ζωγραφιά και τα λόγια του μικρού μαθητή που συγκίνησαν γνωστό επιχειρηματία - Φωτό!
ΦΩΤΟ από evianews.com
Ο επιχειρηματίας απέδειξε τις ευαισθησίες του και ο μαθητής από σχολείο της Κύμης δεν το ξέχασε...
Όλα ξεκίνησαν ένα μεσημέρι πριν από λίγες μέρες όταν γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κύμη περνούσε έξω από δημοτικό σχολείο. Αυτό που του έκανε εντύπωση, ήταν ένα παιδί που κρύωνε παρόλο που ήταν βαριά ντυμένο.

Το πλησίασε και το ρώτησε μήπως ήθελε να του δώσει το μπουφάν του για να ζεσταθεί. Το παιδάκι τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: "Μακάρι κύριε, το κρύο να ήταν μόνο έξω από το σχολείο. Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για τις τάξεις και κρυώνουμε".

Τα λόγια του μικρού παιδιού ''άγγιξαν'' τον επιχειρηματία, που πριν 30 χρόνια ήταν και ο ίδιος μαθητής, του συγκεκριμένου σχολείου. Συγκινήθηκε και έφυγε για τα γραφεία του. Για αρκετή ώρα, τα λόγια του μπόμπιρα ήταν στο μυαλό του, μέχρι που πήρε την απόφαση και σήκωσε το τηλέφωνο.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν το βενζινάδικο της περιοχής. Σύμφωνα με το evianews.com, λίγες ώρες αργότερα, το βυτιοφόρο ήταν έξω από το σχολείο και έβαζε μισό τόνο πετρέλαιο. Το ίδιο έκανε και σε άλλο σχολείο.

Οι μέρες πέρασαν μέχρι που ένα πρωινό, χτύπησε κάποιος την πόρτα του γραφείου του. Δεν φαίνονταν από το τζάμι. Πλησίασε και με μεγάλη του έκπληξη είδε τον νεαρό μαθητή. Στα χέρια του κρατούσε την ζωγραφιά που βλέπετε στην φωτογραφία.


ΦΩΤΟ από evianews.com
ΦΩΤΟ από evianews.com

"Κύριε, αυτό είναι το δώρο μου για σένα" του είπε και τον αγκάλιασε. Είχε ζωγραφίσει το σχολείο και στον καπνοδόχο έβγαινε καπνός. ''Επειδή εσείς φροντίσατε έχουμε πετρέλαιο και μπορούσε να κάνουμε μάθημα ζεστά'' του είπε και ύστερα από λίγο έφυγε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου