Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ"

Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει, ήταν να τον θάψει ζωντανό.

Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά, ούρλιαξε… 

Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε.
Λίγα φορτία χώμα είχαν πέσει στο πηγάδι, όταν ο γεωργός κοίταξε κάτω και έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε. Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!

Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, και αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. 
Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι, με το γαϊδούρι να έχει φτάσει πια στην επιφάνεια του πηγαδιού!!!
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Η ζωή μπορεί να μας φέρει πολλές «φτυαριές» από σκουπίδια... Όμως, κάθε πρόβλημά μας μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να βγούμε μέσα κι από το βαθύτερο πηγάδι... Αρκεί να εντοπίσουμε το πρόβλημά μας, να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να κάνουμε βήματα ανοδικά κι επίμονα. Με δύναμη, πείσμα, θέληση κι αισιοδοξία, όλα μπορούν να ξεπεραστούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου