Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΘΑΥΜΑΤΑ"


Στην δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από το ιατρικό θαύμα που κατά τους γιατρούς συνέβη στην Αυστραλία, όταν τα δάκρυα και τα χάδια μίας μητέρας επανέφεραν στην ζωή το νεογέννητο βρέφος της.
Η Kate δεν έχασε το κουράγιο της, όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι ο Jamie, το πρόωρα γεννημένο παιδί της, δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει. Η Emily, η δίδυμη αδερφή του Jamie, τα είχε καταφέρει, μετά από την 20λεπτη μάχη των γιατρών να την κρατήσουν στην ζωή. Όμως ο Jamie δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και έτσι το άψυχο κορμάκι του παραδόθηκε στην Kate και στον σύζυγο της David...
Πέρασαν δύο τραγικές ώρες με τους δύο συντετριμμένους γονείς να έχουν αγκαλιαστεί μαζί με το νεκρό παιδί τους. Τις βουβές στιγμές του αποχαιρετισμού τις διέκοπταν μόνο τα γλυκά λόγια που έλεγαν οι δύο γονείς στο παιδάκι τους αλλά και το κλάμα τους.
Όμως, την στιγμή που η μητέρα ακούμπησε το νεκρό αγγελούδι πάνω στο στήθος της, το βρέφος έδειξε σημάδια ζωής!
Η μητέρα αμέσως έβαλε λίγο γάλα στο στόμα του μικρού Jamie και τότε το μωρό άρχισε να αναπνέει κανονικά!

Οι γιατροί μετά από το περιστατικό είπαν στην Kate πόσο σημαντική είναι η σωματική επαφή του μωρού με την μητέρα, κυρίως όταν έχει γεννηθεί άρρωστο ή έχει κάποιο πρόβλημα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. H Kate περιέγραψε τα συναισθήματα της, όταν της παρέδωσαν το μωρό: «Ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει. Ξετύλιξα τον Jamie από την κουβέρτα του, ήταν πολύ αδύνατος, τα μικρά του χέρια και τα ποδαράκια του έπεφταν ακίνητα. Τον έβαλα πάνω στο στήθος μου και τον κρατούσα, δεν έκανε καμία κίνηση και αρχίσαμε με τον πατέρα του να του μιλάμε. Του είπαμε το όνομα του, ότι έχει μία δίδυμη αδερφή και τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε μαζί του...
Μετά από πέντε λεπτά ένιωσα το μωρό να κινείται και σε λίγο άνοιξε τα μάτια του!»
Αυτό που δεν κατάφερε όμως η επιστήμη, το κατάφερε η αγκαλιά της μάνας του βρέφους. Κρατώντας το στα χέρια και με τον σύζυγό της στο πλευρό της, η μητέρα του παιδιού δεν το άφησε από κοντά της και μετά από δύο ολόκληρες ώρες το είδε να αναπνέει κανονικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου