Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

11χρονος μαθητής: "Δεν έχουμε δασκάλα ένταξης. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας"

Το συγκινητικό μήνυμα ενός μικρού μαθητή στο Twitter, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τα χάλια της ελληνικής Παιδείας, στην εποχή του μνημονίου.

  Ο μαθητής κατήγγειλε την έλλειψη δασκάλου ένταξης, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξει σχολείο.
Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Αβραμίκα, πατέρα του 11χρονου μαθητή και μας μίλησε για το πρόβλημα, ζητώντας να γίνει γνωστό, μήπως και βρεθεί κάποια λύση.
"Είμαι γονέας μαθητή της Ε Δημοτικού στο 7ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο σχολείο δεν έχει τοποθετηθεί δάσκαλος ειδικής αγωγής αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές" σημειώνει ο κ. Αβραμίκας.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με προβλήματα στον λόγο και διάφορα άλλα προβλήματα που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω να βρίσκονται χωρίς υποστήριξη.
Όπως σημειώνει ο κ. Αβραμίκας, όλα αυτά τα παιδιά ενώ έχουν ειδική αξιολόγηση είτε από κέντρα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας, είτε από τα ΚΕΔΗ του Υπουργείου Παιδείας, τοποθετούνται στις συμβατικές τάξεις σε εκπαιδευτικούς, που όσο και αν έχουν φιλότιμο δεν έχουν τις γνώσεις να τα εκπαιδεύσουν.
"Οι γονείς είμαστε σε απόγνωση, η χρονιά όπως πάει αν δεν γίνει κάτι θα χαθεί. Παράκληση στον Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπουλο να δει και να δώσει λύση στο πρόβλημα των παιδιών μας" κατέληξε ο πατέρας του 11χρονου.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο 7ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων, είναι ενδεικτικό της κατάστασης της Παιδείας στην Ελλάδα, με τις συνεχείς περικοπές. Οι ελλείψεις δασκάλων άλλωστε και κυρίως δασκάλων ειδικής αγωγής, είναι χρόνιο φαινόμενο. Ελπίζουμε η δημοσιοποίηση του προβλήματος να προκαλέσει την παρέμβαση των
 αρμοδίων.ΠΗΓΗ NEWS 247:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου