Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

5 Οκτωβρίου - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΆΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών.

Στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, της απογοήτευσης και της ισοπέδωσης ο Έλληνας εκπαιδευτικός βάλλεται συνειδητά πλέον απ΄ αυτούς που χρόνια τώρα προσπαθούν να απαξιώσουν το μέγεθος της προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία.


Παλεύει όμως για το καλύτερο, καθημερινά μέσα και έξω από την τάξη. Καλείται να παραμείνει όρθιος όταν γύρω του όλα αλλάζουν και να συνεχίσει να στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους  που τον έχουν και σήμερα πραγματικά ανάγκη.

--------------------------------


Στοιχεία, προτάσεις και υλικό για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://www.5oct.org, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγχρόνως, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να κοινοποιήσουν τις σχετικές δράσεις τους στο www.worldteachersday.org.map.

Η 5η Οκτωβρίου ορίστηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1994 ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, για να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκοπός της είναι να κινητοποιήσει την υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες των μελλοντικών γενεών θα συνεχίσουν να πληρούνται από τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου