Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μουσική Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης-120 μνημεία ανοιχτά

Η συναυλία αρχίζει στις 9 μ.μ. ενώ την ίδια μέρα το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 9 μ.μ δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν την Θέα του Βράχου με το ρομαντικό σεληνόφως.
Τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών όπως του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και του Μουντάκη θα αναμειχθούν με παραδοσιακούς ρυθμούς όπως το “Τζιβαέρι” και με ξένες  ονειρεμένες μελωδίες όπως το «Fly me to the moon» .
Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει μετάσχει σε πολλές τέτοιες διοργανώσεις και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», που περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις.

120 μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ σε 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεων Αρχαιοτήτων θα εργαστούν εθελοντικά την ημέρα της Πανσελήνου, για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Αναρτήθηκε απο διαχειριστή Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου