Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί την ημέρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το φύλο, η ηλικία και το βάρος. 

Επιπλέον, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η υγρασία, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και η γενική υγεία επηρεάζουν τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών για νερό.


Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε την ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί, ανάλογα με την ηλικία του. Σημειώστε ότι, οι συστάσεις αυτές αναφέρονται σε υγιή παιδιά σε ήπια κλίματα, επομένως μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικές σε διαφορετικές περιπτώσεις. 


ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
  • κορίτσια και αγόρια 4-8 ετών 1,3 λίτρα/ημέρα.
  • κορίτσια 9-13 ετών 2,1 λίτρα/ημέρα.
  • αγόρια 9-13 ετών 2,4 λίτρα/ημέρα.
  • κορίτσια 14-18 ετών 2,3 λίτρα/ημέρα.
  • αγόρια 14-18 ετών 3,3 λίτρα/ημέρα. 
Οι παραπάνω ποσότητες μπορεί να φαίνονται μεγάλες, αλλά υπολογίστε ότι αναφέρονται στη συνολική ποσότητα νερού, που μπορεί να είναι εκτός από το πόσιμο νερό κι από άλλα ροφήματα, όπως χυμοί, αλλά και φρούτα, λαχανικά ή τρόφιμα. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Για παράδειγμα, η ντομάτα έχει περιεκτικότητα 94% σε νερό και το αγγούρι σχεδόν 97%. 
Πρακτικά, 6 – 8 ποτήρια νερό την ημέρα, μαζί με 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά καλύπτουν τις ανάγκες του παιδιού σε νερό. Προσοχή δώστε στην κατανάλωση νερού, όταν το παιδί έχει έντονη φυσική δραστηριότητα. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, το παιδί θα πρέπει να πίνει άφθονο νερό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στοχεύετε στην κατανάλωση τουλάχιστον 1 ποτηριού νερού, κάθε 20 περίπου λεπτά, στη διάρκεια της άσκησης. 
ΠΗΓΗ: MEDICALNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου