Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μία ομάδα βοσκών, ενώ έβοσκαν τα πρόβατά τους σε μια απόμερη τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει ένα αστραφτερό τζιπ ΒΜW.
Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα τους, κατεβάζει το παράθυρο και τους λέει…
Αν σας πω πόσα ακριβώς πρόβατα έχει το κοπάδι, θα μου δώσετε ένα;
Ο νεαρότερος βοσκός κοιτάει το νεαρό, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα Ναι, γιατί όχι;
Αμέσως λοιπόν ο νεαρός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα laptop Apple το οποίο και συνδέει με ένα κινητό Motorola με παγκόσμια  σύνδεση  της AT&T.
Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται και στέλνει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης, που του την στέλνει.
Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων.

Μέσω μιας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και παίρνει τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του.
Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:
Το κοπάδι έχει ακριβώς… 1586 πρόβατα!!

Ακριβώς, λέει ο βοσκός! Και συνεχίζει… μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις!
Ο νεαρός διαλέγει ένα ζωντανό και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου…
Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό…
Να σου πω κάτι κι εγώ; Αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις, θα μου επιστρέψεις το ζώο μου;
Ο νεαρός το σκέφτεται για μια στιγμή, και μετά χαμογελώντας απαντάει στον βοσκό.
Γιατί όχι, ας σου δώσω μία ευκαιρία!
Και χωρίς κανένα δισταγμό ο βοσκός λέει.
Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων!
Απίστευτο, λέει αποσβολωμένος ο νεαρός, ναι έτσι είναι! Μα πως το μάντεψες;
Δεν ήταν και τόσο δύσκολο, λέει ο βοσκός.

Ήρθες από το πουθενά, χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να βρεις για μένα μια απάντηση που ήδη γνωρίζω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και θες και να πληρωθείς και γι’ αυτό.
Και το καλύτερο;
Δεν έχεις ιδέα από αυτή την επιχείρηση….
Τώρα θα μου δώσεις πίσω το σκύλο μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου