Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά στη Θεσσαλονίκη


Το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά -Ταλαντούχα Παιδιά» (Center for Talented Youth-CTY) δημιουργείται στην Ελλάδα στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο έχει ιδρύσει το 1979 αντίστοιχο CTY, με στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς μαθητές σε όλο τον κόσμο. 
Το CTY στη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2014.
Στόχος του CTY Greece είναι να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές της χώρας, ηλικίας 7 έως και 18 ετών, και να τους προσφέρει, μέσα από ολοκληρωμένα καλοκαιρινά προγράμματα 3 εβδομάδων, συνολικές εμπειρίες, άριστες εκπαιδευτικές προοπτικές, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η φιλομάθεια και η πνευματική τους ανάπτυξη, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Η ίδρυσή του θα γίνει στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας των 100.000.000 ευρώ, που το Ίδρυμα Σταύροπς Νιάρχος αποφάσισε πέρυσι να διαθέσει σε διάστημα τριών ετών, επιπλέον των υπολοίπων δωρεών του σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα. «Η εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα της δράσης του Ιδρύματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η λειτουργία του CTY Greece έρχεται να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των χαρισματικών νέων της χώρας και να τους προσφέρει καινοτόμες υποδομές διδασκαλίας, νέες προοπτικές προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο λειτουργικός διευθυντής του Ιδρύματος, Γιάννης Ζερβάκης.
Για μία πρώτη γνωριμία με τα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει υποτροφίες για τη δωρεάν συμμετοχή 10 μαθητών (13-16 ετών) από την Ελλάδα στα καλοκαιρινά προγράμματα διάρκειας 3 εβδομάδων του Κέντρου που λειτουργούν στις ΗΠΑ (από 14 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2013). Η επιλογή των μαθητών πραγματοποιήθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το CTY.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου