Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να πλύνετε ένα σχολικό σακίδιο

 
Κατ' αρχήν αδειάστε όλες τις τσέπες και αφήστε όλα τα φερμουάρ και τα κουμπιά ανοιχτά. Ψάξτε να βρείτε οδηγίες πλυσίματος. Άλλα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο και άλλα πλένονται μόνο στο χέρι. 

Αφαιρέστε τους ιμάντες και τα μεταλλικά μέρη. Αν οι ιμάντες χρειάζονται πλύσιμο, πλύντε τους στο χέρι σε ένα διάλυμα υγρού απορρυπαντικού και ζεστό νερό. Αφήστε τους να μουλιάσουν για μισή ώρα και μετά τρίψτε τους καλά για να καθαρίσουν. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε να στεγνώσουν. 

Αν το σακίδιο έχει λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια μαλακιά βούρτσα ( ή παλιά οδοντόβουρτσα) βουτηγμένη σε διάλυμα απορρυπαντικού και νερό για απομακρύνετε οποιοδήποτε υπόλειμμα. Τοποθετήστε το σακίδιο σε μια παλιά μαξιλαροθήκη και πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. 

Όταν το πλυντήριο τελειώσει, βγάλτε το σακίδιο από τη μαξιλαροθήκη. Χρησιμοποιήστε μια παλιά πετσέτα για να σκουπίσετε το σακίδιο και κάθε μία από τις τσέπες ξεχωριστά. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. 

Θα πρέπει να πλένετε το σακίδιο μόνο μία ή δύο φορές ανά έτος.


πηγη.στο τελευταίο θρανίο της Πατρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου