Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

1η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία!!! Θα γεμίσουν οι αυλές από ένα πολύχρωμο μελίσσι. Θα ζωντανέψει το σχολείο , παιδιά θα αγκαλιάζονται , θα γελούν, θα ανταλλάσσουν εμπειρίες από το καλοκαίρι τους, θα ξαναβρίσκονται οι φίλοι και οι παρέες και όλοι μαζί, μεγάλοι και μικροί, θα περιμένουν το κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!!!Οι καινούριοι μαθητές θα κοιτούν τριγύρω και θα προσπαθούν να εγκλιματισθούν......Σε λίγο θα μπουν στις τάξεις για να πάρουν τα βιβλία τους.. Θα γίνουν οι γνωριμίες με τους καινούργιους........θα ενσωματωθούν ή ...θα μείνουν μόνοι.....Πολλά μικρά θα κοιτούν περίεργα και φοβισμένα, είναι τόσα πολλά στα οποία πρέπει να προσαρμοστούν....Δύσκολη η κοινωνία των παιδιών. Τόσο ευαίσθητη και ευάλωτη αλλά και τόσο απόλυτη και ειλικρινής!!!!
Μια ανεξάρτητη ζωή ξεκινά , μακριά από την οικογένεια...

Σίγουρα το περισσότερο άγχος το έχουν τα πρωτάκια. Ξέρουν ότι θα αρχίσουν το γράψιμο και το διάβασμα...θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις και οι εργασίες!

Βοηθήστε το μικρό σας να γνωρίσει και να προσαρμοστεί στο χώρο: Δείξτε του τις αίθουσες, τα θρανία, την αυλή , τις βρύσες, το κυλικείο, θα το κάνει ο δάσκαλος ή η δασκάλα του, αλλά καλό θα ήταν να το κάνετε μαζί, να ξεναγηθούν πρώτα στον άγνωστο χώρο κρατώντας το χέρι της μαμάς ή του μπαμπά που τους προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. 
Βοηθήστε το στην κοινωνική του προσαρμογή: Γνωρίστε του διάφορα παιδιά που θα είναι συμμαθητές του και αφήστε το μόνο, να επιλέξει με ποιον/α θα είναι φίλος και με ποιον θα κάτσει στο ίδιο θρανίο.

Μιλήστε στο παιδί σας για το σχολέιο του: Πόσα γράμματα θα μάθει ,πόσο ωραίο θα είναι που θα μάθει να διαβάζει μόνο του τα δικά του βιβλία, που θα μάθει να υπολογίζει το χαρτζηλίκι του, να κάνει τους λογαριασμούς του ... Είναι τόσα τα θετικά!

Το μικρό σας γίνεται πλέον ανεξάρτητο, αποκτά τον δικό του μικρόκοσμο , παίρνει τις δικές του πρωτοβουλίες , γι' αυτό οπλίστε το έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ώριμο. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!! Και μας χρειάζεται για πολύ καιρό ακόμη δίπλα του!
Γι αυτό μη σταματάτε να μιλάτε στο παιδί, μην το φορτώνετε με ψεύτικες εικόνες από τη σχολική του ζωή, μην του πείτε μόνο το πόσο καλά θα περνάει στο σχολείο. Πρέπει να μάθει και τις υποχρεώσεις του. Μιλήστε του ακόμα και για τις δικές σας εμπειρίες ως πρωτάκι, δεν μπορεί κάτι θα θυμάστε!Κάντε το το ταξίδι στη γνώση όσο πιο εύκολο γίνεται και βοηθήστε το παιδί σας να σταθεί ανεξάρτητο και υπεύθυνο. Επιβραβεύστε το για κάθε του προσπάθεια και διακριτικά παρακολουθήστε τη σχολική του προσαρμογή. Μην ξεχνάτε ότι οι δάσκαλοι βρίσκονται δίπλα του έχουν τη διάθεση και τη γνώση να κάνουν το καλύτερο για το κάθε μαθητή, αλλά χρειάζονται και τη δική σας συνεργασία.

Ας είναι καλή χρονιά αυτή για τους μαθητές!

Καλή επιτυχία πρωτάκια!!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!!!!!!!!!!
Και το παρακάτω video για 'ολους τους μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου